Rezervare la telefon

+40 268 473 371

+40 733 553 261

Rezervare prin email

sleep at villaprato dot ro

Ia masa la Prato!

5% reducere pentru oaspetii vilei

Povestea noastră

Povestea noastra incepe in anul 2006. Villa Prato s-a nascut dintr-o mare pasiune si se regaseste intr-o cladire istorica din perioada interbelica. Am dorit sa pastram intact stilul arhitectonic al vilei, conservand toate elementele si decoratiunile originale ale acesteia, incepand cu coloanele fatadei, scarile de acces in vila precum si scara interioara din lemn masiv. Pasiunea noastra s-a transpus in oameni, calatorii, locuri minunate care merita a fi vizitate, natura si nu in ultimul rand dorinta de a oferi ceea ce ne dorim si pentru noi atunci cand poposim la gazda noastra in timpul calatoriilor noastre:
Ambient extraordinar, relaxare, servicii de calitate, atentia si grija deosebita pentru micile detalii dar mai ales pentru omul care iti calca pragul. 

Bine ati venit la Villa Prato!

Villa Prato este situata chiar in inima Brasovului, intr-o zona insorita din Livada Postei, langa soseaua spre Poiana Brasov. Vizavi se afla Cladirea Rectoratului Universitatii, Casa Armatei si a Bibliotecii Judetene George Baritiu.
De la Villa Prato ajungeti in doar doua minute de mers pe jos in Centrul Vechi al Brasovului care gazduieste Biserica Neagra, Muzeul de Istorie din Piata Sfatului, Poarta Ecaterinei, Zona Pietonala cu magazine din Piata Sfatului si strada Republicii dar si in zona Parcului Nicolae Titulescu, a Prefecturii, a Primariei Vechi si a Teatrului Dramatic Sica Alexandrescu.
Datorita pozitionarii sale, Villa Prato reprezinta alegerea perfecta fie ca ne vizitati pentru turism sau pentru afaceri.

Istoricul zonei

In evul mediu termenul "pratum" avea mult mai multe sensuri (pasune, livada), insemnând zona din afara cetatilor medievale, zona deschisa expusa atacurilor in care se aflau casele celor care nu erau cetateni cu drepturi depline, hanurile pentru straini si gospodariile "extra muros" ale unora dintre cetatenii de vaza. Cu timpul aceste zone au devenit suburbii ("Vorburg", foburg). In suburbii se afla o singura instituţie Posta sau "cursus publicum".

Incepand cu secolul al XVII-lea existau asa numitele statii de posta, care erau de fapt niste hanuri dotate cu camere vaste, dormitoare comune si cu grajduri pentru caii de schimb pentru curieri si diligente.